Article

Young and talented IT professionals outside

Category: Expertise strategy

Er Polen Europas nye Silicon Valley?

Hvorfor vi tror polske konsulenter driver IT-bransjen fremover

Ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter; Prøv Polen. Med en solid IT-utdannelse har polske IT ingeniører og kodere vunnet frem, hvor 15.000 ingeniører årlig uteksamineres fra polske universiteter.

Og europeiske selskaper vet å dra nytte av kodeferdighetene i nearshoring-prosjekter.

Kvalitet over kostnader

Polske utviklere er blant verdens beste. Og dette er vårt sterkeste argument hvorfor Polen burde bli din foretrukne nearshoring destinasjon.

Kodeferdighetene til polske konsulenter regnes i toppsjiktet i verden, derfor er utviklere fra Polen ofte med i finalene i Google Code Jam, Microsoft Imagine Cup og TopCoder. Faktisk rangeres polske programvareutviklere som verdens tredje beste, ifølge HackerRank.

Kina ble rangert som nummer 1 med en poengsum på 100, og Russland, Polen og Sveits var like bak i #2, #3 og #4 posisjonene med henholdsvis 99,9, 98,0 og 97,9.  Kilde og bildekreditt: Hacker Rank via www.sayonetech.com.

Så ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter, velg Polen.

Det er faktisk et valg av kvalitet over kostnader. Men det betyr ikke at du ikke vil spare penger. Polske konsulenter er omtrent 25-40 % billigere enn skandinaviske konsulenter som har eksakt samme erfaring og ekspertise. Det kan bety mye på bunnlinjen for norske bedrifter.

Les dette: En ny arbeidsstyrke krever strategisk partnerskap

 


 

Kodekvaliteten til polske konsulenter er i verdensklasse

 


 

Stor tilgang på kvalifiserte IT-spesialister

I tillegg til den høye kvaliteten blant IT-konsulenter i Polen, er selve antallet bemerkelsesverdig. Årlig uteksamineres 15.000 ingeniører fra polske universiteter. Altså hvert år! Dertil er bredden av tilgjengelige kompetanser betydelig større enn i de skandinaviske land.

I Europa kommer mer enn én av ti uteksaminerte IT-ingeniører fra Polen.

Der har du tilgang til en omfattende «pool» av høyt kvalifiserte IT-faglige medarbeidere. Og du kan håndplukke eksakt den kompetansen du har behov for – med bistand fra en profesjonell og erfaren leverandør som emagine.
Polske universiteter har en lang tradisjon med ingeniørfag og IT-studieprogrammer og regnes blant de beste i Europa i dag.

Kun de beste studentene tar IT-fag, noe som gjenspeiles i den høyt spesialiserte og brede ekspertisen blant polske IT-konsulenter.


 

  15,000+ IT ingeniører uteksamineres hvert år fra polske universiteter

 


Fra en nært beslektet kultur

Polske konsulenter oppleves som åpne og det er viktige egenskaper for et vellykket samarbeid.

I Polen har du tilgang på en høyt kvalifisert arbeidsstyrke og du kan spare penger – men hvordan virker det kulturelt? Vil polske IT-konsulenter fungere i et skandinavisk arbeidsmiljø?

Av erfaring kan vi bekrefte at det gjør de. Polsk kultur er ikke så ulik den skandinaviske. Og det er en klar fordel når man jobber over landegrensene. Det er ikke uten grunn at mange polske familier har flyttet til Norge og trives godt her.

Organisasjonskulturen i Polen er nok mer formell og hierarkisk enn i Norden, samtidig betyr det at polakker har mer respekt for overordnede. Polske konsulenter oppleves som åpne og fordomsfrie, konstruktive og kritiske innen IT-utvikling og arbeidsprosesser. Det er viktige egenskaper for et vellykket samarbeid.

I EF English Proficiency Index rangerer polske IT-utviklere som nummer (16) «High Proficiency» med en EF EPI-poengsum på 596 (2022). Det er helt i toppen blant øst-europeiske land.

English Proficiency Index 2021: Polen er rangert som nummer 16 i verden, med en EF EPI-score på 597 på nivået "High proficiency".


 

 

  Polish culture is very similar to western European culture, which is an advantage when working together across national borders.

 


Gode engelskferdigheter

I 2021 rangerte EF English Proficiency Index Polen som nummer 16 i verden, med en EF EPI-score på 597 på nivået "High proficiency". Det er høyere enn de fleste land i Øst-Europa.

Blant verdens 19 byer med «Very High Proficiency» rangerer EF Warszawa som nr. 14 av 83 store byer (like nedenfor Berlin og Hamburg).

Meget høy kompetanse:

  • Nairobi 601
  • Amsterdam 682
  • Stockholm 646
  • Porto 643
  • Johannesburg 641
  • Lisbon 638
  • Zagreb 635
  • Oslo 633
  • Budapest 628
  • Berlin 622
  • Hamburg 622
  • Warsawa 621
  • Athen 616
  • Zurich 616
  • Bucharest 612
  • Belgrade 604
  • Copenhagen 668
  • Helsinki 659
  • Vienna 658

Download PDF: EF English Proficiency Index 2021

Three Polish people talking outside

Nivået på engelskkunnskaper i store polske byer som Warszawa er lik andre byer som Berlin i Tyskland eller Zürich i Sveits.

Mange fordeler

Alt i alt: Det er mange fordeler ved å velge Polen som destinasjon for deres nearshoring-oppsett.

 

Gode studier

15 000 nye polske IT-ingeniører uteksamineres hvert år.

Løsninger av høy kvalitet

Polske konsulenter utvikler løsninger som er på høyde med beste vestlige standarder.

Lik kultur

Polsk mentalitet og kultur er veldig forenlig med andre europeiske land.

Gode språkkunnskaper

Polske konsulenter har gode engelskkunnskaper - både skriftlig og muntlig.


 

  Polske utviklere er blant de beste i verden. Dette er det sterkeste argumentet for hvorfor Polen bør være deres foretrukne nearshoring-destinasjon.

 


Book et møte eller en samtale

Få hjelp og råd fra våre nearshoring-eksperter