Article

Business woman talking to two colleagues

Category: Expertise strategy

Team extension: Slik får du suksess med eksterne konsulenter

Spesialiserte IT-konsulenter har erfaringene og evnene som trengs for å komme i gang raskt. De kan faktisk levere resultater fra dag én – det er jo jobben deres.

For å få maks ut av eksterne konsulenter bør dere sørge for en smertefri oppstart og få de i gang på en profesjonell måte.

Unngå typiske problemer på første arbeidsdag

Det er ytterst viktig at de nye konsulentene kan starte arbeidet med det samme. For å komme raskt i gang er det viktig med en vellykket oppstartsprosess. Konsulentene ønsker å levere fra dag èn. Og for å oppnå dette er det avgjørende å komme godt i gang fra start.

Derfor er det viktig å unngå problemer som kan oppstå på første arbeidsdag, selv om det virker som enkle formaliteter. Dette kan f.eks. være å gi riktige tillatelser og tilganger til systemer, å sikre at de har datautstyret som trengs og andre praktiske ting.

For å komme raskt i gang er det viktig med en vellykket oppstartsprosess.

 

Del det store bildet

Selv om en ekstern konsulent bare skal arbeide i organisasjonen i en begrenset tid, avhengig av kontraktsperioden, er det alltid viktig å dele de overordnede perspektivene og strategiene i virksomheten. Hvis konsulentene får en bedre forståelse av det store bildet, kan det hjelpe dem med å løse problemene de er ansatt for å jobbe med.

Et oppstartsmøte med teamet den første dagen kan være lurt. Der kan dere dele viktig informasjon og gi en grunnleggende introduksjon av teamet og prosjektet.

Business woman and man in a meeting

Generelt sett lønner det seg å ha et inkluderende tankesett gjennom hele samarbeidet.

Innlem konsulenten tidlig i organisasjonen

Sørg for at konsulenten blir introdusert for viktige interessenter, teammedlemmer og beslutningstakere.

Erfarne konsulenter er vant til å navigere og lykkes i komplekse organisasjoner, så tar dere tid til å gi dem en mer formell introduksjon, kan de få et forsprang. «Her-er-skrivebordet-ditt» måten tjener verken dere eller konsulenten.

Generelt sett lønner det seg å ha et inkluderende tankesett gjennom hele samarbeidet. Gi konsulenten en god forståelse av virksomhetens organisasjonskultur. Behandle dem som en integrert del av selskapet gjennom hele avtaleperioden, og sørg for at de føler seg som en del av teamet. Prosessen med en god onboarding varer med andre ord lenger enn bare de første få dagene.

Det er mange fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter. Evnene, engasjementet og erfaringen som en dyktig konsulent bringer med seg, gir alltid mye høyere avkastning hvis dere unngår å ta snarveier i den innledende fasen.

En god oppstartsprosess er faktisk ganske enkelt.

 

Les mer: Team extension - utvid teamet deres med kompetanse


 

  Gi konsulenten en god forståelse av virksomhetens organisasjonskultur. Behandle dem som en integrert del av selskapet gjennom hele avtaleperioden, og sørg for at de føler seg som en del av teamet.

 


  Klar for en prat?

La oss avtale et uforpliktende møte om deres ønsker og krav, og vi skisserer en løsning som dekker deres behov.

Blogg

Les flere artikler

left-arrow
right-arrow

Illustrasjon Oslo Bjørvika
Client cases
Expertise strategy

Case: emagine leverer komplette team til offentlig sektor

emagine leverer kompleks spesialistkompetanse til krevende prosjekter med landets beste konsulenter. Les hvordan emagine har bidratt til tre prosjekter i offentlig sektor.

Warszawas sentrum med skyskrapere og høye forretningsbygg
Expertise strategy
Nearshoring

Polen – nye muligheter i Europas IT hub

Bedrifter som har behov for skalerbar tilgang på IT kompetanse har valgt Polen. I denne artikkelen ser vi på mulighetene, fakta og spørsmål næringslivet måtte ha når de vurderer å sette i gang utviklingsprosjekter i Polen. Forstå hovedfordeler, myter og utfordringer ved å flytte IT-utvikling.

Kvinnelig prosjektleder leder et møte med fire engasjerte deltakere
Expertise strategy
Succeed as a consultant

Fem kjennetegn på en god IT-prosjektleder

God IT-prosjektledelse krever en bred vifte med evner til å lede prosesser og en rekke personlige egenskaper for å lykkes. Lær mer om hvilke individuelle kompetanser en god prosjektleder bør ha og praktisere.

En mannlig konsulent møter 2 intervjuere til en konsulentjobb
Expertise strategy

Slik optimaliserer du prosessen med å leie inn eksterne IT-konsulenter

Fra forespørsel, via intervju til onboarding. Det er tid og penger å spare på få til en effektiv innkjøpsprosess hele veien til konsulenten banker på døra. Vi vet at selv de mest erfarne innkjøpere kan glemme helt basale ting; få med deg sjekklisten.

Mann sitter i sofa en en flyplass lounge på tur ut over grensene
Expertise strategy
Nearshoring

Mangel på IT-kompetanse i Norge: Utfordringer og nye løsninger

Mange bedrifter opplever utfordringer med å få tak i IT-konsulenter i Norge. Det påvirker fremdrift i prosjekter og i siste ende ønske om vekst. Hvis man tenker «utenfor-boksen» kan løsningen faktisk være snublende nær: Ta i bruk dyktige IT-spesialister i vår nærliggende region.

Man sitter utenfor et møtelokale og leser på sin laptop
Expertise strategy

5 fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise er to av de viktigste fordelene, når du skal vurdere om bruk av konsulenter er noe for deres nye eller igangværende prosjekter. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene ekperter kan tilføre deres organisasjon.

2 kvinner og 2 menn i et møte som diskuterer
Expertise strategy
Nearshoring

Guide: Hvordan lykkes med nearshoring

Når du opplever utfordringer med å få tak i kvalifiserte utviklere til IT-prosjekter kan nearshoring i Polen være et reelt alternativ. I denne guiden forklarer vi hvilke ni kriterier som gir suksess hvis du velger å gå nearshore.

Young and talented IT professionals outside
Expertise strategy
Nearshoring

Er Polen Europas nye Silicon Valley?

Ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter; “Look to Poland”. Med en solid IT-utdannelse har polske IT ingeniører og kodere vunnet frem, hvor 15.000 ingeniører årlig uteksamineres fra polske universiteter.

Business woman talking to two colleagues
Expertise strategy

Team extension: Få suksess med eksterne konsulenter

Spesialiserte IT-konsulenter har erfaringene og evnene som trengs for å komme i gang raskt. For å få maks ut av eksterne konsulenter bør dere sørge for en smertefri oppstart og få de i gang på en profesjonell måte. Her er tips til hvordan man starter opp og ruster den eksterne arbeidsstyrken for suksess.