Artikkel

Man sitter utenfor et møtelokale og leser på sin laptop

Category: Expertise strategy

5 fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise når du trenger det, er to av de viktigste fordelene, når du skal overveie om konsulenter kan være noe for ditt prosjekt. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene eksterne konsulenter kan tilføre din organisasjon.

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise når du trenger det, er to av de viktigste fordelene, når du skal overveie om konsulenter kan være noe for ditt prosjekt. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene eksterne konsulenter kan tilføre din organisasjon.

Flere og flere IT-intensive organisasjoner benytter i dag eksterne ressurser av uavhengige IT-profesjonelle, for å være i frontlinjen i bransjen og markedet. Mange firmaer i oppstartsfasen bruker mye krefter på å finne og ansatte utviklere og rådgivere, og innen noen områder er det nesten ikke ledige ressurser.

Vi tror det er på tide å bevege seg vekk fra begrensende og tradisjonelle måter å skaffe seg tilgang til IT-ekspertise.

Bli kjent med de sentrale driverne og fordelene, slik at du kan ta gode beslutninger om å jobbe med eksterne konsulenter på et informert grunnlag.

 

Skalerbarhet og fleksibilitet

Å bruke eksterne IT-konsulenter øker ikke bare fleksibiliteten. Først og fremst tilfører det organisasjonen funksjonell smidighet. Det gjør det mulig for bedrifter å ta i bruk nødvendige eksperter der og da – når det er mest nødvendig og verdsatt.

For IT-intensive organisasjoner gjelder det å holde seg smidige og endre seg når uforutsette utfordringer dukker opp. Med eksterne ressurser kan man raskt oppskalere med ønsket ekspertkompetanse. Enten for å dekke over kompetansehuller, for å dra fordel av en ny forretningsmulighet, eller igangsette et viktig prosjekt.

På samme måte kan du raskt nedskalere når det er mer fornuftig å sette søkelys på andre oppgaver.

Vi vet at aktivitetsnivået hos mange bedrifter ofte er under stort press. Hos noen er det travelt i visse planlagte perioder, men mange vet at man av og til må prioritere viktige prosjekter som krever øyeblikkelig oppmerksomhet.

IT-intensive bedrifter krever generelt hurtig tilgang til nye ekspertkompetanser for å unngå å stoppe prosjekter og forsinke leveranser.

Det er her eksterne IT-konsulenter og en ekstern og smidig arbeidsstyrke har sin fordel. De sørgef for den nødvendige fleksibiliteten og skalerbarheten. Dermed kan bedrifter navigere bedre i markedets omskiftelige utfordringer og krav.


  Serveren er nede. Du ligger bak prosjektplanen. Scrum-teamet er uten en Scrum Master, eller dere har akkurat oppdaget et sikkerhetshull i IT-systemet.

Hva gjør du?

 


It-konsulent fordybet i arbeid med sin laptop

Oppstartsbedrifter krever spesielt rask tilgang til ny kompetanse, utviklere og smidige metoder for å klare å levere.

IT-ekspertise som ikke dekkes internt

For en organisasjon som kun baserer seg på fulltidsansatte året rundt, er det nesten alltid utfordrende å dekke all nødvendig IT-kompetanse internt. Spesielt for virksomheter hvor nye teknologier, plattformer, utviklingsspråk og metoder stadig dukker opp og krever sitt.

Ved å tilføre ekstern kompetanse til organisasjonen kan det løse behovet for spesialistkompetanse innenfor et bestemt behov – enten kortsiktig eller langsiktig.

 

Hastverk og hurtighet

Serveren er nede. Du ligger bak prosjektplanen. Scrum-teamet er uten en Scrum Master, eller dere har akkurat avdekket et sikkerhetshull i IT-systemet.

Mange nødsituasjoner og utfordrende forhold krever øyeblikkelig oppmerksomhet og helst en erfaren spesialist til å løse problemet.

Nå!

Men med en allerede travel tidsplan kan det være vanskelig å allokere nødvendige ressurser, og det er ikke alltid gitt å finne den rette kompetansen internt i organisasjonen.

I disse tilfellene vil en ekstern IT-konsulent være løsningen. Erfarne IT-konsulenter er vant til å komme raskt i gang, finne kjernen i problemet og levere resultater fra første dag. Det betyr at konsulentene raskt kan «slukke branner», redusere den mulige sikkerhetsskaden og sørge for at prosjektene igjen kommer på skinner.

Detalj av en laptop

Eksterne konsulenter har med seg en tung og innholdsrik verktøykasse, full av kunnskap og erfaringer. Og de liker å dele kunnskap.

Nye perspektiver

Er det utfordrende å løse et spesifikt problem, kan løsningen være å få inn «nye øyne» og et friskt perspektiv på saken.

Det kan være at du har identifisert problemet, men er usikker på hvordan man best kan løse det. Også her vil et perspektiv fra «utsiden» – en spesialist – kunne bidra med en objektiv vurdering og ta i bruk erfaringer fra lignende problemstillinger og oppgaver.

Hvordan løser vi dette? Er det behov for en virksomhetsarkitekt, eller en forretningsrådgiver? Eller hva med en seniorutvikler som fikser integrasjonen med en gang?

Husk, konsulentene har kun ett mål: Å levere verdi og kvalitet til deg som kunde.

Erfarne IT-konsulenter har med seg en tung og innholdsrik verktøykasse, full av kunnskap, erfaring og kompetanse. For å løse ditt bestemt problem finnes det alltid en konsulent der ute med den rette faglige profilen og evner til å gjøre jobben.

 

Kompetanse bygges inn i organisasjonen

I motsetning til tradisjonell outsourcing eller managed services vil bruk av eksterne konsulenter – som en del av din arbeidsstyrke – ikke bety at du må gi fra deg administrasjon eller eierskap. Den eksterne ekspertisen blir hurtig en del av organisasjonen og gir deg full kontroll og fullt eierskap.

Denne innsikten lar deg også ta i bruk eksterne konsulenter når du har mer forretningskritiske prosjekter, som krever dyp forståelse av og integrering i kjerneprosessene dine.

Vil du vite mer om timebaserte konsulenter?

Les om konsulenter innen IT, rådgivning og ledelse

  Trenger du hjelp for å finne en ekspert?

Sjekk ut hvor raskt vi kan skaffe deg de IT-kompetansene du trenger

Blogg

Les flere artikler

left-arrow
right-arrow

Illustrasjon Oslo Bjørvika
Client cases
Expertise strategy

Case: emagine leverer komplette team til offentlig sektor

emagine leverer kompleks spesialistkompetanse til krevende prosjekter med landets beste konsulenter. Les hvordan emagine har bidratt til tre prosjekter i offentlig sektor.

Warszawas sentrum med skyskrapere og høye forretningsbygg
Expertise strategy
Nearshoring

Polen – nye muligheter i Europas IT hub

Bedrifter som har behov for skalerbar tilgang på IT kompetanse har valgt Polen. I denne artikkelen ser vi på mulighetene, fakta og spørsmål næringslivet måtte ha når de vurderer å sette i gang utviklingsprosjekter i Polen. Forstå hovedfordeler, myter og utfordringer ved å flytte IT-utvikling.

Kvinnelig prosjektleder leder et møte med fire engasjerte deltakere
Expertise strategy
Succeed as a consultant

Fem kjennetegn på en god IT-prosjektleder

God IT-prosjektledelse krever en bred vifte med evner til å lede prosesser og en rekke personlige egenskaper for å lykkes. Lær mer om hvilke individuelle kompetanser en god prosjektleder bør ha og praktisere.

En mannlig konsulent møter 2 intervjuere til en konsulentjobb
Expertise strategy

Slik optimaliserer du prosessen med å leie inn eksterne IT-konsulenter

Fra forespørsel, via intervju til onboarding. Det er tid og penger å spare på få til en effektiv innkjøpsprosess hele veien til konsulenten banker på døra. Vi vet at selv de mest erfarne innkjøpere kan glemme helt basale ting; få med deg sjekklisten.

Mann sitter i sofa en en flyplass lounge på tur ut over grensene
Expertise strategy
Nearshoring

Mangel på IT-kompetanse i Norge: Utfordringer og nye løsninger

Mange bedrifter opplever utfordringer med å få tak i IT-konsulenter i Norge. Det påvirker fremdrift i prosjekter og i siste ende ønske om vekst. Hvis man tenker «utenfor-boksen» kan løsningen faktisk være snublende nær: Ta i bruk dyktige IT-spesialister i vår nærliggende region.

Man sitter utenfor et møtelokale og leser på sin laptop
Expertise strategy

5 fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise er to av de viktigste fordelene, når du skal vurdere om bruk av konsulenter er noe for deres nye eller igangværende prosjekter. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene ekperter kan tilføre deres organisasjon.

2 kvinner og 2 menn i et møte som diskuterer
Expertise strategy
Nearshoring

Guide: Hvordan lykkes med nearshoring

Når du opplever utfordringer med å få tak i kvalifiserte utviklere til IT-prosjekter kan nearshoring i Polen være et reelt alternativ. I denne guiden forklarer vi hvilke ni kriterier som gir suksess hvis du velger å gå nearshore.

Young and talented IT professionals outside
Expertise strategy
Nearshoring

Er Polen Europas nye Silicon Valley?

Ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter; “Look to Poland”. Med en solid IT-utdannelse har polske IT ingeniører og kodere vunnet frem, hvor 15.000 ingeniører årlig uteksamineres fra polske universiteter.

Business woman talking to two colleagues
Expertise strategy

Team extension: Få suksess med eksterne konsulenter

Spesialiserte IT-konsulenter har erfaringene og evnene som trengs for å komme i gang raskt. For å få maks ut av eksterne konsulenter bør dere sørge for en smertefri oppstart og få de i gang på en profesjonell måte. Her er tips til hvordan man starter opp og ruster den eksterne arbeidsstyrken for suksess.