Category: Client Case, Nearshoring

Optio: "Slik gikk vi fra 4 til 15 utviklere på under ett år"

Der mange bedrifter sliter med å finne IT-kompetanse og utviklere i Norge, har scaleup-selskapet Optio Incentives tenkt nytt og krysset landegrensene. Ved hjelp av emagine har de fått tilgang til erfarne IT-utviklere i Warszawa til deres selvbetjeningsplattform.

Eirik Wang, CTO i Optio Incentives

Eirik Wang CTO i Optio Incentives

Eirik Wang fra Optio sier at de polske utviklingsressursene de har fått kontakt med via emagine, hjelper deres evne til å være en banebrytende programvareleverandør.

Gjennom leverandøren emagine fikk Optio kontakt med og tilgang til Backend-, Fullstack- og Frontend-utviklere i Polen med Node.js og Typescript.

At det er Polen, er ikke overraskende. OECD anslår at det er minst 350 000 polske IT-fagfolk og er den største IT-arbeidsstyrken i EØS. Det tiltrekker innovative selskaper – som Optio – fra hele Europa, både store og små.

Optio Incentives

Optio Incentives har siden 2018 hjulpet selskaper med å sette opp incentivprogrammer for sine ansatte og har en programvare som gjør at selskapene effektivt kan administrere sine programmer.

Deres digitale verktøy bidrar til engasjement hos ansatte og kontroll av mer enn 1000 insentivprogrammer. Kundenes mål med incentivprogrammene er å beholde og rekruttere ansatte hvor Optios portal bidrar med å visualisere å forenkle programmene.

Les mer: Optio Incentives

Fra 4 til 15 utviklere på ett år

Går vi noen år tilbake hadde Optio utfordringer med å finne utviklere raskt nok i Norge, for å holde tritt med veksten til selskapet. De forsøkte hjelp i et Østeuropeisk land, men møtte språkproblemer. Først med emagine i Polen lyktes det å finne god kompetanse og språkferdigheter. Endelig kunne Optio skalere opp prosjektet.

 

Fant ikke fagfolkene raskt nok i Norge

– Fra vi startet opp i Warszawa i 2021 gikk det på skinner, og vi har gått fra 4 til 15 polske utviklere på mindre enn ett år, noe som ville vært vanskelig for oss i Norge. Nivået er høyt og vi er heldige som har tilgang på spesialister som kan Node.js og Typescript. Alt det praktiske som sikkerhet og Facility Management gjør det enkelt for oss – opplegget imponerer på mange måter, forteller Eirik Wang, CTO i Optio Incentives.

I starten organiserte emagine en ett-trinns rekrutteringsprosess og fant spesialister som ble presentert for Optio. De var raske til å intervjue konsulentene og derfor ble de første ansatt på mindre enn 45 dager. 

I starten organiserte emagine en ett-trinns rekrutteringsprosess og fant spesialister som ble presentert for Optio. De var raske til å intervjue konsulentene og derfor ble de første ansatt på mindre enn 45 dager. 

 


 

  Nearshoring i Polen bidrar til utvikling av vår avanserte digitale plattform med en ny selvbetjeningsplattform og å utvikle administrasjonsportalen. De polske utviklingsressursene hjelper vår evne til å være en banebrytende programvareleverandør.
Eirik Wang, CTO, Optio Incentives

Eirik Wang, Optio Incentives

 


Smidig og god kommunikasjon

– Vi kjører et oppsett med hybride team som blander norske, Oslo-baserte utviklere og polske, Warszawa-baserte utviklere, forklarer Wang.

Dette er et ganske vanlig oppsett for bedrifter som jobber lokalt og benytter utviklere i Polen.

For Optio har emagine hittil levert 15 konsulenter i Polen med Teamleder, senior Fullstack- Backend- og Frontend-utviklere samt en DevOps-ekspert. Teamet i Oslo inkludere en produkteier og UX-leder.

Eirik Wangmed en lys bakgrunn

Teknologisjefen i Optio, Eirik Wang, forteller at de fikk kontakt med og tilgang til Backend-, Fullstack- og Frontend-utviklere i Polen med Node.js og Typescript med hjelp fra emagine.

Les hele casen med Optio – last ned den gratis eboka:

Hvordan fungerer samarbeidet?

– Det hybride oppsettet fungerer kjempebra mye takket være god kommunikasjon uansett nasjonalitet, sier teknologisjefen. Vi opplever at de polske utviklerne er fleksible og har samme kompetansenivå som utviklerne som jobber for oss i Norge.

Hva med språkferdighetene dere savnet tidligere?

– Gode engelskferdigheter er avgjørende for oss, og de polske utviklerne og team-lederen har et jevnt høyt nivå. Det skaper et friksjonsfritt samarbeide og gjør at vi kan diskutere faglige utfordringer. Det overrasket oss på en positiv måte, avslutter Eirik Wang.

Blogg

Kunde-caser og
anbefalinger

left-arrow
right-arrow

Illustrasjon Oslo Bjørvika
Client cases
Expertise strategy

Case: emagine leverer komplette team til offentlig sektor

emagine leverer kompleks spesialistkompetanse til krevende prosjekter med landets beste konsulenter. Les hvordan emagine har bidratt til tre prosjekter i offentlig sektor.

Anders Bjerkestrand sitter og blir intervjues i Warszawa
Client cases
Nearshoring

Eika: Ikke vanskelig å komme i gang med Nearshoring

(VIDEO) Eika valgte Nearshoring for å få kostnadskontroll og få fatt i de mange dyktige konsulentene som finnes i Polen. Med emagines hjelp har de nå mange dyktige utviklere og hyggelige polske kolleger på jobb som fungerer godt i deres produktteam, forteller Anders Bjerkestrand fra Eika i dette videointervjuet.

Eirik Wang CTO i Optio Incentives
Client cases
Nearshoring

Optio Incentives: Fra 4 til 15 utviklere på ett år

Der mange bedrifter sliter med å finne IT-kompetanse og utviklere i Norge, har scaleup-selskapet Optio Incentives tenkt nytt og krysset landegrensene. Ved hjelp av emagine har de fått tilgang til erfarne IT-utviklere i Warszawa til deres selvbetjeningsplattform.

Anders Bjerkestrand
Client cases

Eika gruppen: emagine gir oss ekstra utviklingskapasitet

Finanskonsernet Eika Gruppen er en IT-intensiv-organisasjon med stort behov for dyktige utviklere til sine avanserte IT-løsninger. De har valgt emagine som en av sine leverandører av IT-kompetanse.

Flemming Kirkskov
Client cases

Saxo Bank Case: Skalering med talenter fra Polen

emagine har vært ansvarlige for å finne de riktige IT-konsulentene til Saxo Bank og det administrative arbeidet med nearshoring gjennom flere år.

Henrik Buchholt Bach and Gunri Kallsberg Ellefsen
Client cases

SDC: Nearshoring er en strategisk prioritering

SDC bruker lokal arbeidskraft i tillegg til nearshoring-konsulenter for å supplere og forsterke et allerede sterkt og effektivt team av medarbeidere. Det er en strategisk prioritet for SDC å bruke mulighetene som ligger i nearshoring, til å skalere ressursene etter behov.

Sebastian Norling
Client cases
Nearshoring

DPOrganizer: Den nødvendige fleksibiliteten for en start-up

DPOrganizer innså raskt Polens store potensiale som nearshoringlokasjon. IT-utviklerne har gode ferdigheter, men de legger også stolthet i arbeidet. Det betyr at de leverer mer enn forventet.