Article

Øivind Skjeggestad smiler ute foran kontorbygninger

Category: Consultant Testimonial

"emagine har gode prosesser for konsulenter"

Øivind Skjeggestad, ERP-konsulent

Øivind Skjeggestad fra Larvik i Norge er en selvstendig forretningskonsulent for emagine. 

Som selvstendig spesialist innenfor området ERP tar han oppdrag som virksomhets- og løsningsarkitekt som seniorkonsulent innenfor Infor M3 (Movex), et av verdens mest brukte ERP-system.

I flere år har han tatt konsulentoppdrag via emagine og for tiden jobber han med et prosjekt i byggebransjen.

– emagine er gode på oppfølging og har mekanismer som sørger for at samarbeidet blir bra, det setter jeg stor pris på. De har jo også dyktige konsulenter innen svært mange fagfelt, og jeg opplever at de er en god samarbeidspartner, sier Øivind Skjeggestad.

 

Konsulenttilværelsen gir god balanse

Øivind Skjeggestad hadde lenge tenkt på å gå fra fast ansatt til selvstendig. Så fikk han tilbud om å ta over familiegården. Han ønsket å kombinere gårdsdrift med konsulentvirksomhet og det virket som en god plan.

– Det var ikke bare en god plan. For meg fungerer det virkelig bra å ha variasjoner i arbeidsoppgaver og fokus som en ledende ERP-ekspert, framholder Skjeggestad.

– Som selvstendig konsulent kan jeg heldigvis styre mye av tiden min selv mellom prosjekter. Det er dessuten viktig for meg å ha en god balanse mellom jobb, aktiviteter og fritid. Det gir konsulentlivet meg mulighet til.

– Som konsulent kan jeg prioritere både spennende oppdrag og prosjekter, og være til stede i mitt eget liv med to sønner, være sosial, og aktiv med ski og golf på siden. Å ha denne balansen er viktig for å levere godt til kunder, synes ERP-konsulenten som har over 20 års erfaring, hvorav mange med emagine.

ERP-konsulent Øivind Skjeggestad forklarer om sitt fag

Etter 20 år som konsulent erfarer Øivind Skjeggestad at balansen mellom privatliv og fag er viktig for å levere godt til kunder. Og konsulenttilværelsen gjør det mulig.


 

  Som selvstendig konsulent kan jeg heldigvis styre mye av tiden min selv mellom prosjekter. Det er dessuten viktig for meg å ha en god balanse mellom jobb, aktiviteter og fritid. Det gir konsulentlivet meg mulighet til.

 


Tips: Hvordan lykkes som konsulent

Skjeggestad mener at faglig tyngde er bare en del av det å lykkes som konsulent. Og siden hver bedrift har sin egen kultur må man ha menneskekunnskap og sosiale evner også for å lykkes.

– Alle bransjer og bedrifter er ulike. Når jeg kommer inn som konsulent er det viktig at vi lærer oss “samme språk” og skaper en kultur der vi gjør hverandre gode. Godt arbeidsmiljø og samarbeid gjør at vi har det gøy og det kommer det gode løsninger ut av. Det anbefaler jeg sterkt, avslutter Øivind Skjeggestad.

Les hele intervjuet med Øivind Skjeggestad:
ERP-eksperten: Jeg forenkler hverdagen for folk flest

  Interessert i nye oppdrag?

Sjekk ut de prosjektene vi tilbyr.