Nyheter

Håkon Onshuus, Bjørn Holli, Morten Edler Bay, Rune Rasen

Håkon Onshuus og Bjørn Holli fra Peak Consulting Group, og Morten Edler Bay og Rune Rasen fra emagine.

Category: News

emagine går sammen med Peak Consulting Group i Norge og Danmark:

– Styrker posisjon i Norge med fokus på IT konsulenttjenester og ledelsesrådgivning

Konsulentselskapet emagine offentliggjør i dag, både i Norge og Danmark, kjøp av det skandinaviske management konsulenthuset Peak Consulting Group. Dermed styrker emagine sin profil også i Norge med flere tjenester rettet mot IT og ledelsesrådgiving. I 2022 forventer Peak Consulting Group en omsetning på ca. 265 millioner DKK samlet.

Oslo og København 27. oktober 2022

Konsernet emagine har før oppkjøpet av Peak Consulting Group i Norge og Danmark totalt 24 kontorer med vel 450 ansatte i ni land og over 4.500 konsulenter på kontrakt. I tillegg kommer et nettverk av mer enn 40.000 ekspertkonsulenter. Målet for emagine konsernet i 2022 er å runde 4 milliarder DKK i omsetning.

Selskapet, vil etter at Peak Consulting Group blir innlemmet i emagine ha nær 430 konsulenter ansatt eller på kontrakt i Norge. I løpet av de siste tre årene har emagines oppkjøpsstrategi ført til seks fusjoner i Norge (Bragd Consulting Network og Amesto Consulting), Sverige, Frankrike og Irland.

emagine er en av Skandinavias ledende leverandører av forretnings- og IT-konsulenttjenester og skiftet navn og merkevare til emagine fra ProData Consult for en måned siden. Konsulentselskapet fortsetter nå vekstreisen med oppkjøpet av det danske konsulenthuset Peak Consulting Group som også er godt etablert i Norge.

Peak Consulting Group har med en tydelig forretningsmodell og erfarne konsulenter sikret seg en sterk posisjon i et marked. Selskapet opplever stor etterspørsel etter rådgivning og konsulenttjenester. De har i de senere år gjennomført flere forretningskritiske IT-prosjekter og strategiske satsinger både i Norge og Danmark.


 

  For oss er det en perfekt match når emagine nå går sammen med Peak Consulting Group.

Morten Edler Bay, emagine

 


Morten Edler Bay med Rune Rasen i en trapp som går oppover

Morten Edler Bay (venstre) er Country Manager i emagine Norge og leder selskapet sammen med Rune Rasen (høyre) som er assisterende leder og salgsdirektør.

– For oss er det en perfekt match når emagine nå går sammen med Peak Consulting Group. Vi er like på mange måter og deler de samme ambisjonene om å inspirere, skape løsninger og strategiske resultater sammen med våre kunder, sier Morten Edler Bay som er landssjef for emagine i Norge.

– Med Peak Consulting Groups ansatte får emagine et bredere spekter av kompetanse og tjenester innen strategi, rådgiving, ledelse med et godt nettverk i finansbransjen. Vi ser frem til å tilby denne ekspertisen til både nåværende og nye kunder i Norge, sier Morten Edler Bay i emagine.


 

  Selskapene komplementerer hverandre godt, noe som gjør at vi sammen kan skape mer verdi til våre kunder og styrke vår posisjon i markedet.

Håkon Onshuus, Peak Consulting Group Norge

 


Peak Consulting Group – et av Skandinavias ledende ledelseskonsulenthus

Peak Consulting Group er et av Skandinavias ledende ledelseskonsulenthus, som siden etableringen i 2006 har hatt en visjon om å være et foretrukket alternativ til de store etablerte IT- og management konsulenthusene. Peak Consulting Group i Danmark har bistått offentlig sektor og store danske og internasjonale kunder med noen av deres mest komplekse og kritiske oppgaver. Peak Consulting Group ble etablert i Norge i 2018 og har i løpet av få år klart å markere seg særlig i finansbransjen.

– Vi ser frem til å bli en del av emagines spennende utvikling i Danmark, Norge og resten av Europa. Vi ser frem til å bli kjent med nye kunder og kolleger, sier Håkon Onshuus som er daglig leder for Peak Consulting Group i Norge.

– Selskapene komplementerer hverandre godt, noe som gjør at vi sammen kan skape mer verdi til våre kunder og styrke vår posisjon i markedet, sier Håkon Onshuus. Sammen med emagine blir vi en betydelig partner som kan tilby norske kunder strategiske råd og faglig tyngde kombinert med evnen til å gjennomføre prosjekter og å skalere med spesialkompetanse.

Håkon Onshuus og Bjørn Holli

Håkon Onshuus (venstre) er administrerende direktør i Peak Consulting Group sammen med Bjørn Holli. Begge to er erfarne ledere og tar også oppdrag som seniorkonsulenter i enkelte prosjekter.

Styrket organisasjon i Norge

Med sammenslåingen vokser emagine og nesten dobler organisasjonen i Oslo. emagines tjenesteområder styrkes betraktelig særlig innenfor strategisk ledelsesrådgiving, hvor Peak Consulting Group har et sterkt nettverk i finans- og pensjonsbransjen i Norge.

emagines sin organisasjon i Norge vil telle totalt 24 ansatte, hvorav seks fast ansatte konsulenter og rundt 400 konsulenter på kontrakt i Norge. Alle ansatte fortsetter i selskapet. Morten Edler Bay vil være emagines øverste leder i Norge.

 

Oppkjøpsstrategi

I løpet av de siste tre årene har emagines oppkjøpsstrategi ført til seks betydelige fusjoner i Norge (Bragd Consulting Network og Amesto Consulting), Sverige, Frankrike og Irland.

Oppkjøpet av Peak Consulting Group er et avgjørende, strategisk skritt mot å realisere emagines ambisjon om å bli europeisk markedsleder innen forretnings- og it-konsulenttjenester. Fusjonen med Peak Consulting Group er underlagt de vanlige regulatoriske godkjenninger og forventes å bli endelig fullført i 4. kvartal 2022.

Håkon Onshuus, Morten Edler Bay, Bjørn Holli, Rune Rasen

Håkon Onshuus, Morten Edler Bay, Bjørn Holli og Rune Rasen.

Om Peak Consulting Group

Peak Consulting Group A/S, etablert i 2006, leverer konsulenttjenester og kompetanseutvikling med særlig søkelys på ledelse av strategiske prosjekter og forretningstransformasjoner. I Norge ble Peak Consulting Group etablert i 2018.

Selskapet, som har hovedkontor i København og datterselskap i Oslo, engasjerer daglig mer enn 150 erfarne IT- og management-konsulenter. Kundeporteføljen omfatter store private virksomheter, departementer og etater, regioner og kommuner.

I tillegg har Peak Consulting Group de siste 16 årene levert kurs og kompetanseutvikling på alle nivåer i private virksomheter og offentlige organisasjoner, med særlig erfaring innen undervisning i prosjekt-, program- og porteføljestyring.

Besøk:
Peak Consulting Group

 

Om emagine

emagine, grunnlagt i 1994 som ProData Consult, er en av Europas ledende leverandører av avanserte forretnings- og IT-konsulenttjenester. emagine tilbyr konsulenttjenester gjennom et omfattende nettverk av frilansere og partnere, Nearshoring-as-a-Service fra tre nearshoring-sentre i Polen og en rekke Managed Services.

Selskapet kjøpte den fransk-baserte emagine Group i fjor. Dermed ble den ledende markedsposisjonen i Norden og Polen utvidet til Frankrike, Tyskland og Storbritannia. I tillegg til emagine Group (2021), kjøpte selskapet irske Aspira (2022), norske Bragd Consulting Network (2021) og Amesto Consulting (2020) og svenske Sourcing Network (2019).

emagine har totalt 24 kontorer med flere enn 450 ansatte i ni land og over 4 500 konsulenter på kontrakt. I tillegg kommer et nettverk av mer enn 40 000 ekspertkonsulenter.

Målet for 2022 er å runde 4 milliarder DKK i omsetning.

Selskapets majoritetsaksjonær er Axcel, som er et ledende nordisk private equity-selskap med kontorer i Stockholm og København.

Blogg

Les flere artikler

Mann sitter i sofa en en flyplass lounge på tur ut over grensene
Expertise strategy
Nearshoring

Mangel på IT-kompetanse i Norge: Utfordringer og nye løsninger

Mange bedrifter opplever utfordringer med å få tak i IT-konsulenter i Norge. Det påvirker fremdrift i prosjekter og i siste ende ønske om vekst. Hvis man tenker «utenfor-boksen» kan løsningen faktisk være snublende nær: Ta i bruk dyktige IT-spesialister i vår nærliggende region.

Man sitter utenfor et møtelokale og leser på sin laptop
Expertise strategy

5 fordeler ved å bruke eksterne IT-konsulenter

Fleksibilitet og tilgang til IT-ekspertise er to av de viktigste fordelene, når du skal vurdere om bruk av konsulenter er noe for deres nye eller igangværende prosjekter. I denne artikkelen får du innblikk i noen av gevinstene ekperter kan tilføre deres organisasjon.

2 kvinner og 2 menn i et møte som diskuterer
Expertise strategy
Nearshoring

Guide: Hvordan lykkes med nearshoring

Når du opplever utfordringer med å få tak i kvalifiserte utviklere til IT-prosjekter kan nearshoring i Polen være et reelt alternativ. I denne guiden forklarer vi hvilke ni kriterier som gir suksess hvis du velger å gå nearshore.

Young and talented IT professionals outside
Expertise strategy
Nearshoring

Er Polen Europas nye Silicon Valley?

Ønsker du tilgang til topp kvalifiserte IT-konsulenter; “Look to Poland”. Med en solid IT-utdannelse har polske IT ingeniører og kodere vunnet frem, hvor 15.000 ingeniører årlig uteksamineres fra polske universiteter.

Business woman talking to two colleagues
Expertise strategy

Team extension: Få suksess med eksterne konsulenter

Spesialiserte IT-konsulenter har erfaringene og evnene som trengs for å komme i gang raskt. For å få maks ut av eksterne konsulenter bør dere sørge for en smertefri oppstart og få de i gang på en profesjonell måte. Her er tips til hvordan man starter opp og ruster den eksterne arbeidsstyrken for suksess.